Manžel Asie Bibi se obrátil na italskou vládu s prosbou o pomoc

6.11.2018 

Pákistán. Prostřednictvím papežské nadace Pomoc trpící církvi (Kirche in Not) se manžel Asie Bibi obrátil na italskou vládu s prosbou, aby pomohla jeho rodině k odjezdu z Pákistánu.

„Obracím se s apelem na italskou vládou, aby pomohla mně a mé rodině odjet z Pákistánu“ – zaznělo v dramatickém telefonátu Ashiqa Masíha, manžela Asie Bibi. Pákistánská křesťanka zůstává zatím ve vězení v očekávání realizace rozsudku, který ji zprostil viny a přikázal propuštění. Její rodina žije v úkrytu na bezpečném místě, avšak v neustálém strachu.

Protesty fundamentalistů nadále požadujících Asiinu popravu donutily rodinu této ženy k životu v utajení. V minulých dnech odjel za hranice také advokát Asie Bibi, Saif ul-Malook. „Máme velké obavy, náš život je v nebezpečí. Nemáme už ani co jíst, protože nemůžeme vyjít ven a nakoupit,“ sdělil nadaci Ashiq Masíh.

Manžel Asie Bibi proto žádá italskou vládu o azyl a především o pomoc k opuštění země. Zároveň vybízí média a mezinárodní komunitu, aby nadále sledovala případ Asie. „Právě tato pozornost ji dosud udržela při životě. Děkuji především organizaci Pomoc trpící církvi, která nás pozvala na akci s rudě nasvíceným Koloseem a poskytla nám tak příležitost promluvit ke světu.“

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.