Bílý Dům: Média cenzurují pro-life aktivity

17.7.2019 

USA. Vedoucí organizací pro-life ve Spojených státech se zúčastnili schůzky věnované sociálním médiím, která v minulém týdnu proběhla ve Bílém Domě. Před Donaldem Trumpem mluvili o cenzuře a manipulacích, s jakými se setkávají ze strany internetových platforem.

Lila Rose, zakladatelka a předsedkyně sdružení Live Action uvedla, že Twitter opakovaně znemožňoval publikaci materiálů spojených s činností a financemi potratové agendy Planned Parenthood. Podobně YouTube ukryl všechny videozáznamy s pro-life tematikou a posílil viditelnost těch, které propagují interrupce, uvedla Rose. Podobné zkušenosti jsou také s Facebookem a Instagramem, které odmítly zveřejnit obrázky dětí v mateřském lůně.

Konto sdružení bylo zrušeno také na Pinterestu, s odůvodněním, že údajně „propaguje konspirační teorie“ a rozsévá dezinformace. Film “Unplanned“, vyprávějící o proměně někdejší potratové aktivistky Abby Johnsonové, byl zařazen do kategorie „propaganda“, což ukazuje, jakým způsobem se dnes utváří skutečnost. Zásahy sociálních médií iritují nejen Američany angažované v oblasti pro-life, ale každého, kdo si váží svobody slova, uvedla Lila Rose na schůzce v Bílém Domě.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.