Papež opětovně projevil zájem o lidi ve vězení

7.10.2019 

Itálie. „Krásné překvapení“ – těmito slovy komentuje o. Benito Giorgetta (foto) z jihoitalského kraje Molise nedělní telefonát papeže Františka. Nečekaný a srdečný, zhruba desetiminutový rozhovor s římským biskupem se odehrál asi v půl desáté dopoledne.

Zeptal jsem se ho, jak si na mne našel čas vprostřed tolika důležitých událostí minulého víkendu, mezi konzistoří a zahájením biskupské synody“, řekl později farář kostela sv. Timoteje v přímořském městě Termoli dětem, které připravuje na první svaté přijímání.

Papež František se telefonicky ohlásil necelé dva týdny po audienci pro Italský svaz katolického tisku, v jehož rámci o. Giorgetta působí jako duchovní asistent. Při setkání v Římě předal jihoitalský kněz Svatému otci sochu, kterou vytvořili vězni v jedné z věznic v kraji Molise (v obci Larino), v níž sdružení katolických novinářů otevřelo uměleckou dílnu. Při telefonickém rozhovoru se papež zajímal právě o tento projekt ve věznicích, který přispívá k resocializaci vězňů.

Papežův telefonát mi naplnil srdce radostí a nadějí a povzbudil mne k další práci na oněch místech plných utrpení, abychom na ně, za vědomí vlastní nedostatečnosti, přinášeli onu kapku skutečné blízkosti“, uzavírá o. Benito Giorgetta z jihoitalského Termoli.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.