Papež František zve chudé lidi na setkání v Lurdech: Maria zná jazyk bídy

17.10.2019 

Vatikán/Lurdy. Papež František natočil zvláštní videoposelství pro Asociaci Bratr pořádající akce pro nejchudší a nejzranitelnější bližní. Připomíná v něm smysl Světového dne chudých, který v roce 2017 sám ustanovil a letos se tedy bude připomínat již potřetí. Právě na něj navazuje setkání organizované zmíněnou asociací v Lurdech ve dnech 14. až 17. listopadu, na které Petrův nástupce osobně zve ty, kdo zakoušejí bídu.

„Mám mnoho vzpomínek na Světový den chudých, který se konal tady v Římě. Tehdy probíhal na diecézní úrovni, avšak větší povědomí o chudobě bychom měli mít všichni. Chudobu totiž zakusil také Ježíš, ve chvílích, kdy byl odsunut do pozadí, kdy nebyl přijímán. Každý z vás prožívá chudobu, která má svůj původ a důvody, které znáte. Je však krásné potkat se a setrvat ve společenství,“ říká papež František.

Poselství natočené 5. října bylo publikováno na facebooku Asociace Bratr. Svatý otec v něm zve chudé lidi na listopadové setkání do Lurd. Bylo by krásné, říká, kdyby jste mohli přijet, kdyby vás mohl někdo doprovodit do Lurd, abyste byli nablízku Ježíšově Matce, také ona zná jazyk bídy, dodává František.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.