Na setkání s papežem v Bangkoku se chystá také jeho sestřenice - misionářka

5.11.2019 

Thajsko. Problémy se vstupenkami na papežskou mši hlásí také Thajsko. Prozatím projevilo zájem o účast na liturgii, kterou bude František celebrovat v Bangkoku 21. listopadu, 70 tisíc katolíků z Thajska a sousedních zemí. Na mši s mládeží, plánovanou na následující den, byly vstupenky vyčerpány během jednoho týdne.

Národní stadion, kde bude Svatý otec sloužit mši, pojme maximálně 50 tisíc lidí. „Museli jsme tedy zavést limity pro každou farnost, která projevila zájem,“ uvedl mluvčí thajského epikopátu. „Pro ty, kteří se dovnitř nedostanou, projede papež papamobilem kolem stadionu,“ dodal. Mši bude možné sledovat na velkoplošných obrazovkách.

Na programu návštěvy je setkání papeže Františka s thajským králem Mahou Vajiralongkornem, premiérem Prayuthem Chan-o-chau, s nejvyšším buddhistickým patriarchou, s biskupy a katolickými kněžími a s představiteli jiných vyznání. Není vyloučené, že na setkání se Svatým otcem přijede také jeho sestřenice Ana Rosa Sivori (foto). Tato sedmasedmdesátiletá argentinská řeholnice pracuje jako misionářka v Thajsku od roku 1966 a nyní je zástupkyní ředitele jedné katolické školy na severovýchodě země.

Papež navštěvuje Thajsko po téměř čtyřech desetiletích. Naposled tam zavítal Jan Pavel II. v roce 1984. V Thajsku je necelých 400 tisíc katolíků, což představuje jen o málo více než půl procenta obyvatelstva (0,58%).

Blížící se papežská návštěva se pojí se dvěma výročími. Prvním z nich je 350 let od vytvoření siamské misie, kterou papež Klement IX. v roce 1669 uspořádal misijní práci v této oblasti, a druhým jubileem je 50. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Thajským královstvím a Svatým stolcem.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.