Papežské bohoslužby v televizních přenosech a streamingu budou pokračovat

24.3.2020 

Vatikán. Tiskové středisko Svatého stolce informuje, že “až do nového sdělení” budou Vatican Media přinášet v přímém přenosu bohoslužby papeže Františka, dostupné ve streamingu na stránkách Vatican News.

V návaznosti na restrikce nařízené kvůli prevenci nákazy koronavirem, bude pořad přenosů papežských bohoslužeb pokračovat do odvolání. Tiskové středisko Svatého stolce proto informuje, že “mše svatá slavená u Svaté Marty v 7 hodin každé ráno, modlitba Anděl Páně a generální audience Svatého otce budou přenášeny v televizním přímém přenosu Vatican Media a ve streamingu na stránkách Vatican News.”

Na závěr vatikánská nóta upřesňuje, že Vatican Media poskytnou práva na přenosy sdělovacím prostředkům, které o ně požádají, aby se papežův hlas dostal k co největšímu počtu věřících.

Dodejme, že v České republice zajišťuje přenos ranních papežských mší Televize NOE. Mimořádnou modlitbu papeže Františka spojenou s adorací a závěrečným požehnáním Urbi et Orbi bude v pátek 27. března od 18 hodin přenášet rovněž druhý program České televize.

 

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.