Papež František povede růženec ve spojení se světovým poutními místy

26.5.2020 

Vatikán. Na závěr mariánského měsíce povede papež František modlitbu růžence z Lurdské groty ve Vatikánských zahradách ve virtuálním spojení s významnými poutními místy na pěti kontinentech.

“Vytrvalí a svorní v modlitbě, společně s Marií (Sk 1,14)”  - motto ze Skutků apoštolů bude provázet 30. května od 17.30 modlitbu růžence, k níž se mají připojit především rodiny. Poslední květnový den se letos zároveň sbíhá se svatodušní vigilií.

Desátky růžence budou předříkávat lidé reprezentující kategorie obyvatel zasažených různým způsobem pandemií koronaviru. Budou mezi nimi lékař a zdravotní sestra, vyléčený pacient, člověk poznamenaný ztrátou svého blízkého, nemocniční kaplan, řeholní sestra - zdravotnice, lékárnice a novinářka, dobrovolník civilní obrany se svou rodinou i mladá rodina, v níž se právě v těchto dnech narodilo dítě, jako znamení naděje a vítězství života. 

Videomost zajistí propojení například s Lourdy, Fatimou a Čenstochovou, s poutním místem P. Marie Neposkvrněné ve Washingtonu, nigérijskou svatyní Elele, či Naší Paní Míru z Pobřeží Slonoviny. V Latinské Americe bude ve spojení samozřejmě Guadalupe, ale také kolumbijská Chiquinquira, nebo argentinské Lujan.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.