Děkuji za odvážné svědectví, napsal papež hendikepovanému poutníkovi do Santiaga

23.7.2020 

Vatikán/Španělsko. Alvarovi Calventemu je patnáct let, pochází ze španělské Malagy a trpí mentálním postižením. Přesto v těchto dnech vykonal pouť do Santiaga, v doprovodu svého otce a dalšího rodinného přítele. Jeho výkon neušel pozornosti papeže Františka, který Alvarovi napsal dopis, v němž mu gratuluje a děkuje za statečné svědectví.

„Milý Alvaro“, uvozuje František list zveřejněný diecézí Malaga, „dozvěděl jsem se od tvého tatínka, že jsi právě dokončil pouť do Santiaga a v batohu jsi prý nesl nejenom své úmysly, ale také prosbu o modlitbu mnoha dalších lidí, kteří se k tvé pouti duchovně připojili. Děkuji, že jsi nás povzbudil, abychom se vydali na cestu a že jsi na pouť přizval mnoho dalších lidí. Vprostřed nynější pandemie jsi svou upřímností, radostí a jednoduchostí dodal naději mnoha lidem, které jsi potkal na cestě anebo prostřednictvím sociálních sítí“.

„Na cestě nikdy nejsme sami“, pokračuje papež František, „protože Pán ustavičně  kráčí po našem boku“. V závěru papež mladému poutníkovi děkuje za modlitbu a uděluje mu požehnání na přímluvu Panny Marie Karmelské. Alvaro je sedmý z deseti dětí v rodině, která patří do Neokatechumenátního hnutí. Navzdory zdravotnímu postižení se aktivně účastní života ve farnosti a jeho radostná víra je svědectvím pro široké okolí, dodává se na webových stránkách malažské diecéze.

 

 

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.