Zástupce Vatikánského rozhlasu ve výkonném výboru Evropské vysílací unie

5.12.2020 

Vatikán/Ženeva. Ve výkonném výboru Evropské vysílací unie (EBU) na příští dva roky opětovně zasedne zastupující ředitel Odboru pro všeobecné záležitosti vatikánského Úřadu pro komunikaci, Giacomo Ghisani. Tento italský právník a právní zástupce Vatikánského rozhlasu označil potvrzení v této funkci za „uznání práce, vykonávané Vatikánským rozhlasem, jehož vysílání je veřejná služba k užitku celého společenství a obecného dobra a zejména v tomto čase pandemie je velice cenné.“

Evropská vysílací unie si letos připomíná sedmdesát let existence, během kterých sdružila hlavní veřejnoprávní média v Evropě i ve světě. Její novou prezidentkou se stala Delphine Ernotte Cunci, ředitelka francouzské televize (France Télévisions), na místo viceprezidenta nastoupí generální ředitel České televize Petr Dvořák. Valné shromáždění EBU, které se konalo formou videokonference, dále do výkonného výboru (foto) zvolilo zástupce německých, švédských, italských, litevských, ruských, portugalských, britských a rakouských médií. Svého mandátu se ujmou 1. ledna příštího roku a zakončí jej v prosinci 2022.

Evropská vysílací unie sdružuje 116 členských organizací z 56 zemí Evropy a dalších 34 přidružených organizací na ostatních světadílech. Členské organizace provozují více než dva tisíce rozhlasových, televizních a on-linových kanálů, které vysílají ve 160 jazycích a mají více než milionové publikum. Vatikánský rozhlas byl v roce 1950 jedním ze zakládajících členů unie.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.