Církev se podílí na rozvoji společnosti hlásáním evangelia

17.3.2005 

Křesťanské kořeny Panamy a hlásání evangelia v dnešní společnosti zdůrazňuje Jan Pavel II. v poselství k novému panamskému velvyslanci při Svatém Stolci. Lawrence Edward Chewning Fábrega předal dnes ve Vatikánu své pověřovací listiny. Jménem Svatého otce je přijal kardinál státní sekretář Angelo Sodano.

Jan Pavel II. ve svém poselství vyjadřuje uspokojení nad blízkou spoluprací panamské vlády s místní církví. S uznáním konstatuje, že vláda bojuje s bídou, snaží se zajistit nová pracovní místa a úspěšně postupuje proti korupci. Církev se podílí na rozvoji panamské společnosti skrze hlásání evangelia, které přináší naději, brání důstojnost člověka a není lhostejné k lidskému utrpení. ? píše Papež.

Panamu charakterizuje různorodost kultur a ras. Jan Pavel II. zdůrazňuje starost církve o integrální rozvoj člověka, připomíná potřebu reformovat soudnictví a situaci vězňů. Vyzývá vládu Panamy, aby se soustředila na zlepšení podmínek autentického rozvoje rodin, chránila roli ženy v různých oblastech života společnosti a otvírala lepší možnosti před mladou generací.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.