První modlitba Anděl Páně v Údolí Aosta

16.7.2005 

Svatý otec zítra pronese první modlitbu Anděl Páně v Údolí Aosta. V prostoru, který je vyhrazen modlitbě Anděl Páně v zahradě před vilou Svatého otce, se zítra očekává okolo 5 tisíc lidí. Do saleziánské kolonie, kde je dům v němž bydlí Benedikt XVI., se lze dostat po místní cestě z Introdu. Redaktor deníku Avvenire Salvatore Mazza uvádí pro náš rozhlas další podrobnosti:

Odp.: Bude to poprvé, co se Benedikt XVI. ukáže na veřejnosti, protože do této chvíle Svatý otec neopustil dům, v němž tráví letní prázdniny. Lidé se těší a očekává se veliká účast. Počítáme-li, že sportovní hřiště saleziánské kolonie pojme okolo 5 tisíc lidí, lze si představit, že bude plno. Určitě přijdou všichni obyvatelé Introdu, ale očekávají se také autobusy ze Švýcarska a také z Německa.

Ot.: Zítra se zúčastní modlitby Anděl Páně také arcibiskup Turína, kardinál Severino Poletto, ?

Odp.: Kardinál Poletto přijel již dnes, a se Svatým otec poobědval. Zítra se určitě zúčastní polední modlitby Anděl Páně.

Ot.: Modlitbě Anděl Páně bude předcházet mše svatá, kterou budou sloužit biskup Aosty, mons. Giuseppe Anfossi a duchovní správce Introdu, don Paolo Curtaz?

Odp.: Již několik let předchází modlitbě Anděl Páně Svatého otce mše svatá, kterou slouží biskup Aosty. Také tato mše svatá je velmi očekávaná místními lidmi. Po mši svaté Benedikt XVI. vystoupí na malý balkónu a odtud povede modlitbu Anděl Páně.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.