Týden ve Vatikánu ? přehled událostí od 30. 1. do 5. 2. 2006

30.1.2006 

Svatý otec Benedikt XVI. navštíví v neděli 5.2. v 10 hodin farnost svaté Anny ve Vatikánu. Zároveň v tento den pronese tradiční promluvu před modlitbou Anděl Páně.

Ve čtvrtek bude církev slavit Svátek uvedení Páně do Chrámu a zároveň se bude slavit den zasvěceného života.
Ve vatikánské bazilice se v podvečer bude slavit mše svatá, které bude předsedat Benedikt XVI. a mons. Franc Rodé, prefekt Kongregace pro instituty zasvěceného života. Liturgii bude předcházet žehnání svící a procesí. K účasti jsou zváni všichni řeholníci, řeholnice a členové společností apoštolského života.

Ve středu se papež zúčastní pravidelné generální audience v aule Pavla VI. a zahájí setkání s druhou skupinou biskupů z Demokratické republiky Kongo, kteří konají apoštolskou návštěvu Ad limina.

V úterý bude slavnostní inaugurace nové knihovny Dona Bosca na Papežské salesiánské univerzitě v Římě, která obsahuje až 700 tisíc svazků. Slavnostního otevření knihovny v den svátku zakladatele salesiánů se zúčastní Hlavní představený kongregace salesiánů don Pascual Chávez Villanueva a projev přednese kardinál Zenon Grocholewski, prefekt Kongregace pro katolickou výchovu.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.