Týden ve Vatikánu ? přehled událostí v týdnu od 20. ? 26. února

20.2.2006 

V neděli 26. února pronese Benedikt promluvu Anděl Páně. Téhož dne slaví masopustní neděli církve, která se řídí juliánským kalendářem. A 70. narozeniny oslaví Lisabonský patriarcha, kardinál José da Cruz Policarpo.

Příští sobotu 25. února se Svatý otec setká se seminaristy z Vyššího římského semináře, u příležitosti svátku P. Marie Důvěry, patronky institutu.

V pátek měl zasedat Smíšený výbor pro mezináboženský dialog se stálým výborem Al ?Azhar. Pravidelné zasedání k datu 6. výročí návštěvy Jana Pavla II. na Univerzitě Al-Azhar v Káhiře bylo odvoláno. Téhož dne rok od hospitalizace Jana Pavla II. na poliklinice Gemelli, během něhož mu byla provedena tracheotomie.

Ve čtvrtek 23. února zahájí návštěvu ?ad Limina Apotoslorum? biskupové Bosny Hercegoviny.

Na středu 22. února připadá svátek katedry sv. Petra. Benedikt XVI. přijme poutníky na generální audienci v Aule Pavla VI. Biskupové z Bosny Hercegoviny se zúčastní tiskové konference u příležitosti desátého výročí Daytonských dohod o míru v bývalé Jugoslávii.

Zítra, tedy v úterý 21. února, proběhne v Tiskovém středisku Svatého Stolce tisková konference k 75. výročí Vatikánského rádia.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.