Benedikt XVI. přijal čestné občanství města Altötting

7.6.2006 

Po skončení dnešní generální audience proběhla v Aule Pavla VI. malá ceremonie, při níž Benedikt XVI. přijal čestné občanství města Altötting. V tomto bavorském městě ležícím asi 100 km východně od Mnichova se nachází mariánský poutní chrám, do něhož každoročně přichází asi milión poutníků. Toto místo je spojené s tradicí, podle níž byla srdce bavorských knížat po jejich smrti uložena do stříbrných schránek, které se uchovávaly v tomto chrámu.

V krátké promluvě k německé delegaci, která čestné občanství papeži předala, vzpomněl Benedikt XVI. na jednu příhodu ze svého mládí, když se spolu s bratrem živi a zdrávi vrátili po válce domů a otec na poděkování za jejich návrat vykonal pěší pouť z Traunsteinu do Altöttingu. Benedikt XVI. rovněž připomněl, že toto mariánské poutní místo v roce 1980 navštívil i Jan Pavel II., ?který tak mohl poznat katolické srdce Bavorska?.

Na závěr setkání pak Svatý otec vyjádřil touhu setkat se s obyvateli Bavorska při své podzimní návštěvě, kterou již nyní svěřuje do ochranné přímluvy Panny Marie.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.