Týden ve Vatikánu - Přehled událostí v týdnu od 5. do 11. prosince

4.12.2006 

V úterý 5. prosince v 10h dopoledne se na Papežské urbaniánské univerzitě koná akademie k 500. výročí narození sv. Františka Xaverského, patrona misií, za účasti státního sekretáře Svatého Stolce kard. Bertoneho.

Ve středu 6. prosince dopoledne se bude konat generální audience Benedikta XVI., která proběhne ve dvou fázích. Nejprve ve vatikánské bazilice pro poutníky diecéze Lazio a další italské skupiny a potom v 10:30 v aule Pavla VI. pro poutníky z ostatních částí světa.

Ve čtvrtek 7. prosince v 10h dopoledne proběhne v nové synodní aule ve Vatikánu zasedání obou papežských mariánských akademií, Papežské akademie Neposkvrněné Panny Marie a Papežské mezinárodní mariánské akademie.

V pátek 8. prosince na slavnost Neposkvrněného početí Panny Marie v poledne se bude na svatopetrském náměstí konat modlitba Anděl Páně, před níž pronese Svatý otec promluvu. Odpoledne téhož dne v 16h se pak Benedikt XVI. vydá na Španělské náměstí, kde u Mariánského sloupu Immaculaty vykoná tradiční poctu k Panně Marii Neposkvrněné.

V neděli 10. prosince v 9h dopoledne navštíví Benedikt XVI. římskou farnost u kostela Panny Marie Hvězdy evangelizace, kde bude slavit eucharistii. Téhož dne v poledne pak jako obvykle ze své pracovny nad svatopetrským náměstím pronese promluvu před modlitbou Anděl Páně.

V pondělí 11. prosince budou pokračovat v návštěvě Ad limina italští biskupové z Kalábrie.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.