Benedikt XVI. se setkal s dětmi z Italské katolické akce dětí a mládeže

21.12.2006 

?Vánoce nás vybízejí k rozpoznání Dítěte Ježíše v každém dítěti, které je radostí Církve a nadějí světa? ? zdůraznil to Benedikt XVI. v dnešní dopolední audienci pro delegaci dětí z Italské katolické akce dětí a mládeže v apoštolském paláci ve Vatikánu. Svatý otec podtrhnul, že Vánoce jsou velkým ?tajemstvím Pravdy a Krásy Boha, který přichází mezi nás? a dodal, že ?svědectví o Ježíši neodnímá nic z radosti, ale naopak činí lidštějším, pravdivějším a krásnějším?. Ježíšovo Narození ? řekl dále Benedikt XVI. ? ?není pohádka, ale skutečná událost, která se před 2000 roky stala v Betlémě?.

?Ve tváři malého Ježíška rozjímáme tvář Boha, který se nezjevuje v síle a moci, nýbrž ve slabosti a křehkosti dětství. Toto ?Božské dítě?, zavinuté do plének a položené do jeslí s mateřskou péčí jeho Matky Marie, zjevuje dobrotu a nekonečnou krásu Boha. Ukazuje věrnost a něhu bezmezné lásky, kterou Bůh chová ke každému z nás. Proto slavíme Vánoce, a oživujeme v sobě zkušenost Betlémských pastýřů.?
?Úžas, který nám přináší Vánoční půvab, se do určité míry odráží na kouzlu každého narození a vybízí nás k tomu, abychom Dítě Ježíše rozpoznávali ve všech dětech, neboť ony jsou radostí Církve a naděje světa. Novorozeně, které přichází na svět v Betlémě, je tímtéž Ježíšem, který kráčel po cestách Galileje a který nám na Kříži daroval svůj život; je tímtéž Ježíšem, který vstal mrtvých, a po svém Nanebevstoupení, nadále vede svou Církev silou svého Ducha. Toto je krásná a velká pravda naší křesťanské víry!
?

Řekl Benedikt XVI. v dnešní audienci pro dětskou delegaci z Italské katolické akce dětí a mládeže, kteří přišli Svatému otci osobně popřát Šťastné Vánoce:
Svatý otče, my, děti z Italské katolické akce, ze všech sil ti přejeme Šťastné Vánoce!

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.