Tisíce lidí čekalo, aby mohlo navštívit hrob Jana Pavla II.

3.4.2007 

Celé dopoledne proudily do baziliky sv.Petra a zvláště ke hrobu Jana Pavla II. tisíce lidí, kteří byli vzhledem k bezpečnostním opatřením, která jsou již několik let spojena se vstupem do baziliky, nuceni čekat více než hodinu v široké, několik set metrů dlouhé frontě. Včerejší účast desetitisíců, zejména mladých lidí na podvečerní zádušní mši svaté na svatopetrském náměstí, a po ní následující modlitba růžence v kryptě Vatikánské baziliky u hrobu Jana Pavla II. vyvrcholila tichým shromážděním a vzpomínkou několika tisíc mladých na náměstí sv.Petra ve 21:37, tedy hodině smrti Božího Služebníka Karola Wojtyly. Mezi přítomnými byl také bývalý dlouholetý osobní sekretář papeže Wojtyly a nyní krakovský arcibiskup, kard. Stanislav Dziwisz, který shromážděným mladým lidem řekl:

?Před dvěma roky jsme zde byli shromážděni i spolu s ním. Já a několik dalších osob, které tu jsou dnes také, byl jsem vedle lůžka a vy jste byli pod okny, na náměstí, na ulicích Říma a on o vás věděl.
A co vám říká dnes? Buďte nadějí Církve, buďte nadějí Benedikta XVI., buďte nadějí dnešní Církve, která čelí různým nesnadným problémům a vezměte na sebe a zejména do svých srdcí celý jeho odkaz. Ať dnes mluví ke světu skrze vás.
?

Řekl kard. Dziwisz v souvislosti se včerejším dvouletým výročím smrti Božího Služebníka Jana Pavla II.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.