Katolické školství v USA slaví úspěchy

12.4.2007 

Benedikt XVI. vyjádřil uznání pro práci katolického školství ve Spojených Státech. Jeho pozdrav tlumočil účastníkům 104. sjezdu Sdružení katolických vychovatelů USA tamní apoštolský nuncius, arcibiskup Pietro Sambi.

Sdružení založené v roce 1904 je nevětším svého druhu na světě. Reprezentuje více než 200 tisíc katolických učitelů a vychovatelů, kteří pečují o vzdělání více než sedmi milionů šestiset tisíc žáků a studentů základního, středního i vyššího stupně. Pětidenního sjezdu v Baltimore (10.-14. dubna) se účastní přes 10 tisíc lidí.Předseda Rady sdružení, arcibiskup Donald Wuerl zdůraznil, že úkolem katolických učitelů je nejen předat určité množství pozitivních informací, ale také svědčit o hlásané pravdě, ukazovat Boží vizi člověka.

Kard. Edward Egan z New Yorku poukázal na velké úspěchy katolického školství ve své diecézi. Jak řekl dvě třetiny žádků katolických škol pochází z rodin, kde jsou příjmy pod prahem bídy. Přesto 98% z těchto žáků absolvuje a 95% z nich pokračuje ve studiu na pomaturitních školách.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.