Papežské poselství ke dni modliteb za povolání mluví o službě společenství církve

24.4.2007 

Povolání ke službě společenství církve je tématem papežského poselství k 44. světovému dni modliteb za povolání. Slaví se na čtvrtou neděli velikonoční, která letos připadá na 29. května.

V poselství Benedikt XVI. navazuje na cyklus svých středečních katechezí. Mluví v nich o lidech, které Bůh vybíral do společenství, jež mělo uskutečňovat jeho plán spásy. První společenství křesťanů vzniklo povoláním skupiny galilejských rybářů. Při poslední večeři jim Kristus svěřil tajemství své smrti a zmrtvýchvstání.
Právě během eucharistického shromáždění církev nejvíce prožívá tajemství jednoty s Bohem a s bratřími, píše Svatý otec. Ve společenstvím věřících srdcí naplněných Boží láskou se rodí povolání ke službě v církvi. Chceme-li probudit povolání, je nutná pastorační práce, která se zaměřuje na tajemství církve jako společenství. II. Vatikánský koncil na základě zkušenosti minulých století zdůraznil význam výchovy budoucích kněží k autentickému církevnímu společenství, připomíná Papež. Všímá si také, jakou roli pro probouzení povolání v církvi má život z eucharistie a z ní plynoucí ?eucharistická láska.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.