Na modlitbě Angelus přítomni kard. Zen Ze-Kiun a bratr Jana Pavla I.

22.7.2007 

Na náměstí v obci Lorenzago di Cadore v italských Dolomitech podle očekávání dorazilo asi 7 tisíc lidí, mezi nimi mnoho mladých, kteří nelitovali sil, vydali se na toto poměrně nesnadno přístupné místo ve zdejší horské obci, aby se tu setkali s papežem Benediktem XVI., který zde tráví svou dovolenou a jehož polední promluvu před modlitbou Anděl Páně často přerušovali svými projevy radosti:

PROMLUVA Benedikta XVI. před Angelus v plném znění je ZDE

Po modlitbě Angelu a po požehnání pak Benedikt XVI. ještě pozdravil přítomné:

Z tohoto náměstí v Lorenzagu bych rád co nejsrdečněji pozdravil obyvatele této obce, která mne přijala tak vroucně, a znovu děkuji starostovi a obecní radě za projevenou pohostinnost. Dnešní čtení z evangelia mluví o pohostinnosti a napadly mne přitom slova sv.Benedikta: ?Přijměte hosta jako Krista?. Vzhledem k tomu, jak jste mne přijali, se mi zdá, že jste všichni benediktini.
Zdravím také představitele kraje Veneto a provincie Belluno a starosty celé zóny Cadore.
Velmi srdečně zdravím benátského patriarchu kard. Angelo Scolu, a s opravdu výjimečnou radostí pak biskupa Honk Kongu, kard. Josefa Zen Ze-Kiuna, který je zde dnes s námi přítomen se skupinou svých jáhnů a jejich rodin.
Zdravím také předsedu Italské biskupské konference Mons. Angelo Bagnasca, Janovského arcibiskupa, Mons. Giuseppe Andricha, biskupa z Belluno-Feltre. Díky za vaše krásná srdečně slova, která mi připomenula našeho drahého papeže Lucianiho, který byl také mým velkým přítelem. Zdravím biskupa Trevisa, Mons. Andrea Bruno Mazzocato a představitele laických sdružení diecéze Belluno-Feltre.
Jsem také stejně jako Mons. Andrich, velmi rád, že je tu přítomen bratr Božího Služebníka Jana Pavla I., pan Edoardo Luciani, kterého tímto obzvláště zdravím. S velkou radostí Vás, pane Luciani, chci pozdravit a poděkovat vám za vaši přítomnost.

S radostí tu vítám také výletníky a poutníky, zejména otce z Kongregace škol Lásky ? Institut Cavanis, kteří konají generální kapitulu. Drazí bratři, povzbuzuji vás, abyste pokračovali ve vašem výchovném poslání při předávání solidních důvodů života a naděje novým generacím.
Zdravím také sestry františkánky Krista Krále, mládež z Cesarola spolu s farářem a animátory, skupinu mladých z pastorační svazu z Capella Maggiore-Anzano-Sarmede, sdružení Dětí Církve, folkloristickou taneční skupinu z Udine a mnoho mládežnických společenství.

Všem vám přeji hezkou neděli a klidný průběh prázdnin.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.