Kvůli zákonu o adopcích páry stejného pohlaví v Británii končí první z katolických adopčních agentur

8.8.2007 

Jedna z největších a nejstarších britských římsko-katolických agentur zprostředkovávající adopce - Catholic Care ukončí adopční programy. Donutil jí k tomu zákon, který po adopčních agenturách vyžaduje, aby jako případné rodiče akceptovaly i páry stejného pohlaví. Zákon prošel britským parlamentem letos a to i přes odpor mnoha jeho členů a náboženských představitelů. Ještě před schválením tohoto zákona varoval před pravděpodobným zavřením sedmi katolických agentur kardinál Cocmac Murphy-O´Concor.
Podle Daily Mail správní rada agentury Catholic Care, kterou provozuje diecéze Leeds, odhlasovala jako první, že ukončí adopční programy. V prohlášení píše, že svou práci zaměří na pomoc skupinám, kterým se dostává méně pomoci.
Také lancasterský biskup Patrick O´Donoghue, uvádí dále Daily Mail, napsal adopční agentuře své diecéze, že uvažuje o ukončení adopčních programů k prosinci příštího roku. Připomíná, že zákon o adopcích by měl především dávat přednost prospěchu dětí a tím je podle výzkumů život se sezdaným heterosexuálním párem.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.