Akademický rok papežských univerzit začal bohoslužbou

25.10.2007 

Dnes odpoledne v 17.00 kardinál Zenon Grocholewski, prefekt Kongregace pro katolickou výchovu, předsedal mši svaté při příležitosti zahájení akademického roku papežských univerzit v Římě. Kardinál Grocholewski mimo jiné ve svém kázání přítomným řekl:

?Z hloubky svého srdce chceme tedy na prahu tohoto nového roku společně prosit Ducha svatého, aby navštívil naši mysli a naplnil ji svou milostí; aby byl světlem pro rozum a hořícím plamenem pro srdce; abychom se stále více otevírali Pravdě, a to modlitbou, meditací, studiem a bádáním, a to vše v pokorné oddanosti Božímu slovu, které nám předává církev. (...)Ať nás Duch svatý provází celý tento akademický rok při našem studiu, našem bádání, ale také v našem životě při osobní a liturgické modlitbě, v našem životě ve společenství i při naši pastorační práci, abychom byli hluboko ve svém srdci stále více ponořeni do Božího slova jako do pramene živé vody. Blaze tomu (?) kdo má zalíbení v Hospodinově zákoně a o jeho zákoně přemítá dnem i nocí. Podobá se stromu zasazenému u vodních proudů, ve svůj čas přináší ovoce.?

Na konci liturgie se dostavil do baziliky svatého Petra i Benedikt XVI., aby pozdravil přítomné studenty. Celý text jeho pozdravu naleznete ZDE.

Monika Vývodová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.