Desítky tisíc lidí na pochodu Pro život

24.1.2008 

?Roe v. Wade ? 35 let staré rozhodnutí Nejvyššího soudu, které povoluje interrupce prakticky na požádání, je neslučitelné s lidskou důstojností a proto nemůže platit,? řekl 21. ledna během své homilie při mši na zahájení Národního modlitebního bdění Pro život, kardinál Rigali, předseda komise biskupů Spojených států amerických pro aktivity Pro život.

O den později se v centru Washingtonu konal tzv. pochod Pro život. Desítky tisíc lidí pochodovaly chladným ránem po Constitution Avenue až k Nejvyššímu soudu s nadějí, že rozhodnutí o povolení interrupcí ve Spojených státech může být odvoláno. Pochodu se účastnily prakticky všechny věkové kategorie a také zástupci mnoha vyznání.

Shromáždění oslovil z nahrávky také současný president Spojených států George Bush. Vyzdvihl v ní přínos všech, kdo pracují pro ?kulturu života, kde žena v případě neplánovaného těhotenství, ví, že jsou tu laskaví lidé, kteří ji podpoří, kde mladistvá matka může mít dítě a zároveň dokončit studia, kde je důstojnost obou ? matky i dítěte ? ctěna a ochraňována.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.