Zveřejněn program 23. Světového dne mladých v Sydney

30.5.2008 

Tiskové středisko Svatého Stolce zveřejnilo program apoštolské cesty Benedikta XVI. do Austrálie, kterou navštíví u příležitosti 23. Světového dne mládeže.

Z Vatikánu Svatý otec odletí 12. července. V neděli odpololedne přiletí na vojenskou leteckou základnu v Richmondu. Do čtvrtku 17. července bude mít jeho návštěva soukromý charakter.

Ve čtvrtek 17. července v 9. 00 místního času proběhne v Sydney v sídle vlády oficiální uvítací ceremoniál. O hodinu později navštíví Svatý otec generálního guvernéra a setká se s australským premiérem.
Odpoledne jej v přístavu Rose Bay přivítají tradiční zpěvy a tance aboriginů. Lodí Sydney 2008 se pak vydá do přístavu Barangaroo East Darling, kde jej budou očekávát mladí účastníci setkání.

V pátek 18. července dopoledne čekají setkání se zástupci veřejného života, s představiteli jiných náboženství a ekumenické setkání. Poté poobědvá s mladými. V 15.00 zaháhají před katedrálou Panny Marie křížovou cestu.

V sobotu 19. července dopoledne bude Benedikt XVI. v katedrále Panny Marie za účasti australských biskupů, seminaristů, noviců a novicek slavit bohoslužbu, při níž posvětí oltář.
V 19.00 začne za účasti Svatého otce na dostihovém stadionu Randwick noční bdění mladých.

Tamtéž bude v neděli 20. července dopoledne Benedikt XVI. sloužit mši svatou 23. Světového dne mladých. Před polední modlitbou Anděl Páně tu také pronese svou pravidelnou promluvu. V pondělí 21. července papež pozdraví dobrovolníky, kteří na setkání pomáhali. V 9.30 odletí Benedikt XVI. zpět do Vatikánu, kde přistane krátce před půlnocí.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.