Program Svatého otce pro červenec a srpen

1.7.2008 

Letní období přinese jako obvykle proti zbytku roku změny v programu Svatého otce. Informovala o nich prefektura Papežského domu.
Zítra po skončení generální audience se Svatý otec přesune do letního sídla v Castel Gandolfo. Promluvu před modlitbou Anděl Páně 6. a 27. července pronese Benedikt XVI. na nádvoří apoštolského paláce v Castel Gandolfo.
Během letního období se nebudou konat soukromé audience Svatého otce. Také generální audience ve středu 9.,16., 23. a 30. července jsou zrušeny.

Od 12. do 21. července bude papež v Austrálii na 23. Světových dnech mládeže. Od 28. července do 11. srpna bude Benedikt XVI. na dovolené v Bressanone. Z toho důvodu odpadá také generální audience 6. srpna. Polední modlitbu Anděl Páně se Benedikt XVI. bude v neděli 3. a 10. srpna modlit z Valle d´Isarco.
Od 12.srpna bude papež opět pobývat v Castel Gandolfo, odkud až do konce letního období bude v neděli pronášet promluvu před polední modlitbou. Generální audience se od 13. srpna začnou konat opět každou středu v Římě.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.