Ohlasy ze Španělska na setkání mládeže

22.7.2008 

Jak přijali Španělé přítomní v Sydney oznámení, že příští Světový den mladých se bude konat v Madridu? Kardinál Rouco Varela a novinářka z deníku ABC k tomu říkají. Začněme kardinálem Varelou:

?Pro pastoraci mládeže je to zásadní okamžik, může pomoci tomu, aby si mladí Španělé uvědomili svou náboženskou tradici, dějiny apoštolátu a misií v obtížné historicko kulturní situaci jako je ta španělská a tudíž to bude příležitost pochopit historický obraz a duši Španělska, jeho srdce a jeho kulturní a duchovní sílu. To je velmi důležité.?

Ve Španělku se už Světový den mládeže konal jednou a to v roce 1989 v Santiago de Compostela.

Co na to, že se bude ten příští konat v Madridu říká Paloma Gomez Borrero:

?Myslím, že je to velká zodpovědnost a zároveň také velké radost, že se Španělsko znovu stane centrem setkání, kterého se účastní mladí z celého světa. A proto je potřeba podle mě položit důraz jak na hledisko víry, tak na hledisko organizace, tak na pohostinnost. Mladí byli šťastní, měli trička s nápisem We love Australia, s obrázkem klokana, a jakmile papež řekl ?Madrid? sundali je a pod nimi měli jiná trička - s medvědem, který je symbolem setkání v Madridu a s nápisem 2011.?

Takže tahle zpráva pronikla na veřejnost ještě před vyhlášením...

?Ano, některá tajemství jsou velmi veřejná. A radost byla tak velká, že si mladí nechali udělat tahle trička.?

Co mladí z celého světa najdou v Madridu?

?Především hodně radosti a veselí, protože Madrid je hodně pohostinný. Je to velmi kosmopolitní město a jeho obyvatelé jsou otevření a vstřícní. V Madridu najdou skvělou atmosféru, dobré jídlo, moderní město, ale především najdou mnoho lidí, kteří se s nimi budou s radostí modlit.?

Říká Paloma Gomez Borrero z deníku ABC.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.