Ani na dovolené Papež nezahálí

4.8.2008 

První týden prázdnin strávil Papež uprostřed práce. Benedikt XVI. píše druhou část knihy ?Ježíš z Nazareta? a připravuje promluvy na zářijovou cestu do Paříže a do Lurd. Z Brixenu o tom informoval vatikánský mluvčí, o. Federico Lombardi. Na dotaz, zda se Benedikt XVI. chystá také na výlety do hor, odpověděl, že první výlet lze očekávat v tomto týdnu. Jak dodal, doposud vycházel Papež na procházky v zahradě semináře, který je jeho prázdninovou rezidencí:

?Papež se cítí velmi dobře. Pobyt zde ho těší. Je vidět, že je to místo jemu blízké, které dokonale zná a na které má vazby. Brixen vyvolává v Papeži mnoho vzpomínek spojených s jeho předchozími pobyty s bratrem a sestrou. To vytváří specifickou atmosféru. Vycítíte ji, když vidíte, jak je Papež spokojen s tím, že si vybral místo dovolené právě tady,? řekl pro Vatikánský rozhlas P. Lombardi.

Jak informoval vatikánský tiskový mluvčí, Benedikt XVI. se dnes sešel s kardinálem Tarcisiem Bertonem, státním sekretářem Vatikánu: ?Záležitosti církve samozřejmě pokračují, nezastavují se ani v létě. Takže Papež s kardinálem Bertonem se informovali o současném stavu těch nejdůležitějších věcí, protože se neviděli už několik týdnů. Dopolední setkání bylo tudíž dlouhé, trvalo dvě hodiny.? Na první výpravu do hor se vypraví Benedikt XVI. pravděpodobně zítra a pozítří ho čeká setkání s místním klérem.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.