Film o sv. Tomášovi by měl dosáhnout úspěchu Ben Hura

5.8.2008 

Církev v Indii připravuje film o apoštolu Tomášovi. Tradice říká, že právě on jako první přišel hlásat evangelium na území dnešního indického státu Kerala a zemřel mučednickou smrtí v Majlapur u Madrasu, hlavního města státu Tamil Nadu.
Projekt filmu byl představen v den svátku apoštola, 3. července, v Madrasu. Prezentace se účastnil předseda místní vlády, Muthuvel Karunanidhi. Produkci filmu bude financovat diecéze Madras-Majlapur, za podpory episkopátu státu Tamil Nadu a prefekta kongregace pro evangelizaci národů, kterým je Ind, kard. Ivan Dias. Do dvou a půl hodinového filmu budou obsazeni jak indičtí tak hollywoodští herci.
Natáčení začne v prosinci 2008. Na obrazovkách se má film objevit před koncem roku 2009. Autoři si slibují, že v úspěšnosti dostihne ?Ben Hura? nebo ?Desatero přikázání.? Natáčet se bude v jazyce tamil, dále v dalších dvou hlavních indických jazycích ? malajalam a hindí ? a posléze bude dabován do dalších jazyků, počínaje angličtinou a francouzštinou. Zisk s filmu bude určen na vzdělávací projekty.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.