Benedikt XVI. se setkal s biskupy, jež byli jmenováni v uplynulém roce

22.9.2008 

Benedikt XVI. dnes přijal na audienci biskupy jmenované během uplynulých 12 měsíců, kteří se ve Vatikánu účastní setkání pořádaného Kongregací pro biskupy a Kongregací pro Východní církve. Ve své promluvě jim Svatý otec připomněl svatého Pavla, jehož jubilejní rok církev slaví:

?On je učitelem a vzorem především biskupům! Svatý Řehoř Veliký ho definuje jako ?největšího z pastýřů. Jako biskupové si od Apoštola musíme vzít především velikou lásku k Ježíši Kristu. (...) Pavlova láska ke Kristu nás dojímá svou intenzitou. Byla to láska tak silná a živá, že ho přivedla k tvrzení: ?Všechno považuji za škodu v porovnání s oním nesmírně cenným poznáním Ježíše Krista, svého Pána, Pro něj jsem se toho všeho zřekl a považuji to za bezcenný brak, abych mohl získat Krista.? Příklad velkého apoštola nás biskupy volá k tomu, abychom každý den rostli ve svatosti života.?

Svatý otec nové biskupy vyzval ke každodenní četbě Božího slova. To jim pomůže stát se pro věřící, kteří jim jsou svěřeni, pravými učiteli ve víře. Dobrý pastýř také Boží slovo hlásá, po vzoru apoštola Pavla, ?ať je to vhod či nevhod,? podotknul Benedikt XVI.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.