Zasedá Rada evropských biskupských konferencí

1.10.2008 

V maďarské Ostřihomi začalo včera odpoledne plenární zasedání Rady evropských katolických biskupských konferencí. Potrvá do pátku 3. října. Hlavním tématem zasedání je vztah církve a médií.
?V tomto roce věnovaném apoštolu Pavlovi, který vyjadřoval pravdu evangelia v termínech přístupných všem lidem - stojí v poselství Benedikta XVI. k tomuto zasedání - si moderní areopágy zaslouží zvláštní pozornost pastýřů církve.? Svatý otec v něm také povzbuzuje, aby práce médií byla ?vedena respektem k pravdivosti informace a důstojností lidské osoby.? Maďarský primas a předseda Rady evropských katolických biskupských konferencí Peter Erdö připomněl, že ?komumikace je dnes druhým jménem misie a že svět médií je prostředí k evangelizaci.?
Dalším tématem dnes byl také výzkum kmenových buňek. Předsedové biskupských konferencí Evropy, mezi nimiž je i olomoucký arcibiskup Jan Graubner, chtějí v nadcházejících dnech hovořit také o dialogu mezi katolíky a pravoslavnými a mezi křesťany a muslimy, a o projektech spolupráce s církví v Africe a Latinské Americe. Zítra se evropští biskupové setkají s maďarským prezidentem László Sólyomem.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.