Tajemství Svaté noci přináší nevykoupenému světu novou naději

12.12.2008 

Benedikt XVI. přijal na další audienci delegaci z Dolního Rakouska, v čele s hejtmanem regionu, Erwinem Pröllem, biskupem ze Sankt Pölten, mons. Klausem Küngem, a starostou města Gutenstein, Johannem Seperem. Právě z této části Rakouska totiž pochází vánoční strom, který zdobí Svatopetrské náměstí. Delegaci doprovázeli mladí zpěváci z Altenburgu a hudební soubor z Ziersdorfu.

?Z okna své pracovny budu i já při každém pohledu vždy znovu s radostí obdivovat strom stojící u jeslí. Jeho rozsochatá silueta, zeleň i světla na větvích jsou symboly života. Odkazují nás k tajemství Svaté noci. Kristus, Boží Syn, přináší do temného, chladného a nevykoupeného světa, do něhož se rodí, novou naději a novou zář. Když se člověk nechá dotkout a osvítit světlem živé pravdy, kterou je Kristus, zakusí vnitřní pokoj srdce a stává se strůjcem pokoje ve společnosti, která tolik touží po smíření a po spáse.?

- řekl Benedikt XVI. při audienci delegace z Dolního Rakouska a poděkoval všem, kdo se podíleli na dopravě vánočního stromu do Vatikánu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.