Benedikt XVI. přijal členy Vatikánské bezpečnostní služby

15.1.2009 

?Kristus nám může pomoci budovat svět, v němž bude vládnout spravedlnost a láska,? řekl Benedikt XVI. dnes dopoledne při setkání s personálem Inspektorátu veřejné bezpečnosti ve Vatikánu. Při příležitosti tradiční výměny novoročních blahopřání jim vyjádřil své hluboké uznání za službu, kterou vykonávají. Jedním z jejich úkolů je například péče o bezpečnost poutníků. Papež ve své letošní promluvě připomněl, že tento rok nezačal jen pozitivními událostmi:

?Začíná nový rok a naše očekávání a naděje jsou mnohé. Nemůžeme ale skrývat, že na obzoru se rýsuje také nemálo stínů, které znepokojují lidstvo. Nesmíme se ale nechat zastrašit. Naopak musíme ještě usilovněji udržovat plamen naděje, který v nás je zažehnut. Pro nás křesťany je pravou nadějí Kristus, Otcův dar lidstvu.?

Tato zpráva je určena všem lidem, pokračoval papež, je jádrem evangelního poselství. Pro všechny se Kristus narodil, zemřel a byl vzkříšen:

?Církev dnes pokračuje v jeho hlásání celému lidstvu, protože každá osoba v každé lidské situaci může zakusit moc spásné Boží milosti, které jediná může proměnit zlo v dobro. Jedině Kristus může obnovit srdce člověka a nabídnout mu oázu pokoje; jedině Kristus nám může pomoci vytvořit svět, kde zavládne spravedlnost a láska.?

Všichni mohou přispět tím, že budou každodenní práci chápat jako poslání a službu bližnímu. Služba, vykonávaná s láskou, dodal Benedikt XVI., se stává modlitbou, připomněl Svatý otec na setkání s personálem vatikánského Inspektorátu veřejné bezpečnosti.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.