Benedikt XVI. listem poděkoval za vřelé přijetí v České republice

6.11.2009 

Papež Benedikt XVI. zaslal kardinálu Miloslavu Vlkovi dopis (9.října), kterým mu ještě jednou poděkoval za "vřelé přijetí a milou pohostinnost", jenž se mu dostalo během jeho pobytu v České republice od věřících pražské arcidiecéze. Děkovný dopis zaslal také papežský ceremonář Mons. Guido Marini (14.října).
Svatý otec v listě požádal, aby jeho "vděčné a srdečné uznání" bylo tlumočeno všem, kdo se podíleli na přípravě jeho návštěvy, představitelům veřejného života a všem, kdo jakýmkoli způsobem přispěli k příjemnému pobytu. Také papežský ceremonář Guido Marini poděkoval všem, kdo se zapojili do organizace návštěvy. Plné znění obou listů bylo zveřejněno 4.listopadu na stránkách www.apha.cz.

O třídenní apoštolské návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice vyšla také kniha v Karmelitánském nakladatelství. Kromě množství fotografií, přináší publikace také všechny proslovy, homilie a pozdravy papeže Benedikta XVI. Mimoto v ní najdete také proslovy prezidenta České republiky Václava Klause, kardinála Miloslava Vlka, brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, předsedy České biskupské konference arcibiskupa Jana Graubnera, předsedy Ekumenické rady církví v ČR Pavla Černého, rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, zástupce studentů akademické obce Jaroslava Lormana a pozdrav zástupce mládeže Vladislava Janouškovce.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.