III. mezinárodní dny milosrdenství a volontariátu

25.2.2004 

Církevní organizace mají ve všech společenstvích šířit hluboký pocit bratrství a solidarity, mají rozvíjet ?představu milosrdenství? ? to jsou některé podněty z poselství, které kardinál státní sekretář poslal jménem Svatého otce účastníkům III. Mezinárodních dnů milosrdenství a volontariátu. Probíhají ve Španělsku pod patronátem Katolické university sv. Antonína v Murcii, za spolupráce Papežské rady ?Cor Unum? a komise pro pastoraci španělské biskupské konference.

Setkání zahájil předseda konference španělského episkopátu, kardinál Antonio María Rouco Varela z Madridu. Zdůraznil, že láska musí nalézt místo také ve společenském a politickém životě současného Španělska. V sekulární společnosti má církev hledat nové formy charitativní činnosti.

V rámci Dnů Milosrdenství a volontariátu ? které potrvají do 7. března ? probíhá výstava věnovaná volontariátu. Účastní se jí španělské a mezinárodní charitativní organizace. Výstavu zítra otevře arcibiskup Paul Josef Cordes, předseda papežské rady ?Cor Unum.? Večer pronese přednášku o teologii milosrdenství a sociálním učení církve. V dalších dnech se bude konat mezinárodní pěvecká soutěž a filmová přehlídka na téma Vzdělání a lidská práva. V sobotu 6. března přijede do sídla katolické university v Murcii diplomatický sbor akreditovaný ve Španělsku, v čele se svým děkanem, apoštolským nunciem.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.