Virtuální návštěva Jana Pavla II. v Praze

11.3.2004 

V sobotu 13. března se Jan Pavel II. setká s vysokoškolskými studenty. Nad mottem Kristus naděje Evropy se budou zamýšlet nejen římští studenti ve Vatikánské aule Pavla VI., ale prostřednictvím telemostu také jejich kolegové ze zemí, které se připravují na vstup do Evropské unie. V Praze se přenos uskuteční ve studentském kostele Nejsv. Salvátora.

Setkání se koná u příležitosti II. evropského dne vysokoškolských studentů pod patronátem Rady evropských biskupských konferencí a Komise episkopátů evropské unie. Centrálním bodem je stejně jako při minulých oslavách, mariánská vigilie se Svatým otcem. Vedle Prahy bude večerní modlitba přenášena do Bratislavy, Hnězdna, Budapešti ,Vilniusu, Lublaně, Nicosie a La Valletty.

Setkání s papežem zahájí v 17.45 vstup průvodu s Křížem do Auly. Následovat budou vstupy z virtuálně spojených míst, s reflexemi a svědectvími k mottu setkání ?Kristus naděje Evropy?. Kolem 18.30 bude zahájena modlitba Růžence za přítomnosti Jana Pavla II. Po ní papež pozdraví účastníky a udělí požehnání.

V České republice akci připravuje Vysokoškolské katolické hnutí Praha. Na setkání zve také další studentská společenství z celé republiky. Nabízí pro ně celodenní program i ubytování. Další informace najdete na stránkách VKH.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.