V Burkina Faso střádají věřící na stavbu mariánské svatyně

21.2.2011 

Při příležitosti 43. diecézní pouti do mariánské svatyně v Yagmě v Burkina Faso vyhlásil arcibiskup hlavního města, Philippe Ouédraogo, postní sbírku na dokončení tohoto poutního místa. K tomu je třeba 38 milionů afrických franků, tedy 60 tisíc eur. Zatím bylo na stavbu vynaloženo 500 milionů afrických franků.

?Každý může přispět podle svých možností na dokončení poutního chrámu, k němuž by mělo dojít do letošního října. Stavba by se tak stala příkladem samofinancování a zodpovědnosti na diecézní úrovni,? říká arcibiskup. Letošní pouť do Yagmy se inspirovala mottem ?Skrze Krista a s Marií vybudujme dynamickou, svatou a misionářskou křesťanskou komunitu?.

Základní kámen chrámu v Yagmě byl položen v rove 1978, ale opravdové práce na něm začaly až v roce 1991, po návštěvě Jana Pavla II. v Burkina Faso v předchozím roce. Poutě do Yagmy se každoročně konají už od roku 1968. Letos její hlavní eucharistické bohoslužbě předsedal mons. Charles Palmer-Buckler arcibiskup z ghnaské Accra v rámci partnerství mezi oběma zeměmi.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.