Proběhlo zasedání Stálé biskupské rady

29.3.2004 

Hlavní body programu jednání příštího generálního zasedání, představení programu 44. sociálního týdne italských katolíků a normy ?Výboru pro vyšší studia teologie a katolického náboženství?, úvaha na téma služby dobrovolníků a příští sympózium afrických a evropských biskupů ? to jsou některá témata, kterými se zabývali italští biskupové na zasedání Stálé biskupské rady, které proběhlo v Římě od 22. do 25. března.

Tisková zpráva z jednání, která obsahuje témata církevní, sociální i politická, byla vydána dnes na tiskové konferenci, které předsedal mons. Giuseppe Betori, generální sekretář Italské biskupské konference.

?V průběhu zasedání biskupové u příležitosti XXV. výročí vydání encykliky Redemptor Hominis vyjádřili hlubokou vděčnost Svatému otci za jeho magisterium,? můžeme číst v tiskové zprávě. Mezi tématy, které se týkají života církve, komunikát hovoří o ?významných událostech, kterými se italská církev v příštích měsících bude zabývat.? Je to příští generální zasedání italských biskupů, 44. sociální týden italských katolíků (Bologna, říjen 2004), 24. národní eucharistický kongres (Bari, květen 2005), 4. národní zasedání italských katolíků (Verona, říjen 2006). Nechyběla ani úvaha o situaci v Itálii, a naléhavých potřebách země.

V kontextu mezinárodní situace italští biskupové důrazně vyzvali všechny odpovědné autority, aby naléhavě hledaly odpovědi na terorismus, hlavně na úrovni prevence a jeho potírání.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.