V Římě už jsou statisíce poutníků včetně českých

30.4.2011 

Zhruba 85 tisíc organizovaných poutníků z hispanofonního světa, 80 tisíc z Polska, 40 tisíc Francouzů, z anglofonního světa asi 10 tisíc poutníků to jsou nejpočetnější jazykové skupiny, které se sjíždějí na zítřejší beatifikaci Jana Pavla II. Kolik lidí se zítra shromáždí na Vatikánském náměstí a přilehlých prostranství, záleží do značné míry na obyvatelích Říma a přílivu poutníků z Itálie.

Do Říma na beatifikaci Jana Pavla II. dnes přiletěli také zástupci České biskupské konference: pražský arcibiskup Dominik Duka, olomoucký arcibiskup Jan Graubner a plzeňský biskup František Radkovský. Čeští poutníci se do Říma dopravili letadlem, autobusy ale i vlakem. Letecká třídenní pouť začala dnes a podle tiskového střediska ČBK by celkový počet účastníků z České rebubliky na beatifikaci měl překročit 500. V tomto čísle ale nejsou zahrnuti ti, kteří do Říma cestují individuálně po vlastní ose.
Biskupové kromě hlavního programu beatifikace, připravili pro české a moravské poutníky v Římě na pondělí 2. května v 16.00 hodin mimořádné setkání v bazilice Sv. Kříže Jeruzalémského, která je titulární bazilikou emeritního arcibiskupa pražského kardinála Miloslava Vlka.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.