Povzbuzuji celou církev v Německu

4.4.2004 

Kříž SDM se nyní vydává na cestu do vaší země

1. S velkou radostí zdravím Vás, pane biskupe Františku Josefe Herrmanne Bode, jako odpovědného vedoucího pastorace mládeže, a všechny účastníky mše svaté v Berlíně, kterou sloužil kardinál Sterczinsky. Srdečně děkuji za slova, která jste mi věnoval vy, pane biskupe a jedna zástupkyně mladých.

Mám velkou radost, že mohu pozdravit vás, moji milí mladí, kteří jste se se svými duchovními vůdci shromáždili kolem kříže, který putoval po četných zemích Evropy. Tento kříž se nyní vydává na cestu do vaší země, aby nakonec dorazil do Kolína nad Rýnem, kde se bude v srpnu roku 2005 konat 20. Světový den mládeže. Povzbuzuji celou církev v Německu, aby se mobilizovala pro tuto velkou událost.

2. A nyní, než ukončíme dnešní obřady, chci pozdravit všechny přítomné poutníky. Zvláště pak zdravím vás milovaní mladí, kteří jste v těchto dnech naplnili životem 8. Mezinárodní forum mladých, organizované Papežskou radou pro laiky. Mám radost, že mohu také pozdravit rektory a docenty, přítomné na Foru, jakož i biskupy, kněze a laiky angažované v univerzitní pastoraci. Nakonec srdečný pozdrav mladým Římanům a těm, kteří se z jiných částí světa sjeli do Říma na Svatý týden. Na všechny svolávám mateřskou ochranu Panny Marie.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.