TV přenos velikonoční mše sv. Jana Pavla II.

9.4.2004 

Nejméně 68 televizních stanic z téměř 50-ti zemí bude v neděli 11. dubna přenášet velikonoční mši svatou Jana Pavla II., jeho poselství a požehnání Urbi et Orbi. Liturgie začne v 10:30 na náměstí Svatého Petra.

Podle údajů zveřejněných Papežskou radou pro hromadné sdělovací prostředky bude dále 51 televizních stanic ze 38 zemí sledovat Křížovou cestu, které bude Svatý otec předsedat dnes večer (Velký pátek, 9. dubna) v římském Koloseu. Obřad začne ve 21:15.

Přenos obřadů Svatého týdne probíhá v koprodukci Vatikánského televizního centra (CTV) a italské státní televize (RAI). Mezinárodní přenosy koordinuje Papežská rada pro sdělovací prostředky, která nabízí komentáře v šesti jazycích. Česká televize zařadila do svého programu velikonoční poselství Svatého otce a požehnání Urbi et orbi, které následují po mši svaté Zmrtvýchvstání Páně. Přímý přenos začne v neděli v 11:55 na ČT 1.

Křížovou cestu v Koloseu lze sledovat na mezinárodních stanicích CNN Cable News Network, EWTN Global Catholic Network, RAI International nebo například na BBC, německé ARD Network, stejně jako na Polské či Slovenské televizi a řadě dalších evropských stanic.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.