Ticho a příroda nás přibližují k Bohu

29.9.2011 

Svatý otec končí svůj letní pobyt v papežské rezidenci u Albánského jezera. Včera večer se setkal se zaměstnanci, kteří se starají o papežský palác i zahrady, aby vyjádřil své uznání za jejich služby.

„Na tomto místě žijeme neustále obklopeni tichem a přírodou, které nás přibližují Bohu. Příroda jako mistrovské dílo vzešlé ze Stvořitelových rukou; ticho, jež nám dovolí bez rozptylování přemýšlet a rozjímat o podstatě naší existence. V takovémto prostředí je jednodušší nalézt sebe sama, naslouchat Božímu hlasu – Boží přítomnosti – který dává našemu životu hluboký smysl“.< /i>

Svatý otec připomněl uplynulé klidné měsíce, strávené ve studiu, modlitbě a odpočinku, i rodinnou atmosféru audiencí na nádvoří papežské rezidence a přilehlém náměstí. Poděkoval zaměstnancům papežského sídla za modlitbu, která jej bude doprovázet i po jeho odjezdu.

„Podstatným znakem křesťanství jsou modlitba a láska. Obě dvě nám umožňují, aby náš pohled byl stále upřen na Boha ve prospěch našich bratří. Vztah s Pánem v modlitbě napájí našeho ducha a my se s ještě větší velkorysostí otevíráme k lásce vůči potřebným“,

řekl Benedikt XVI. zaměstnancům papežské rezidence a zahrad. Dnes dopoledne Svatý otec ve Švýcarském sále papežského paláce přijal Mons. Marcella Semerareho, biskupa diecéze Albano, představitele lokálních řeholních i laických komunit, zástupce městské správy Castel Gandolfa v čele se starostou, zaměstnance Governatorátu, členy italských pořádkových sil a vojenské letky, zajišťující jeho přelety. Všem, kteří se starali o hladký průběh jeho letního pobytu, poděkoval a ujistil je o své modlitbě.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.