Panně Marii svěřme pouť do Assisi

23.10.2011 

Benedikt XVI. před Angelus, nám. sv. Petra

Drazí bratři a sestry,
Na závěr této slavnostní bohoslužby bych vás rád ještě jednou pozdravil. Obracím se především na poutníky, kteří přišli uctít svatého Guida Maria Confortiho a svatého Luigi Guanellu, přičemž myslím se zvláštní sympatií zejména na členy řeholních institutů, které založili: misionáře Xaveriány, Dcery Panny Marie z Prozřetelnosti a Služebníky Charity. Zdravím biskupy a občanské představitele a všem děkuji za jejich účast. Itálie znovu nabídla církvi a světu zářivé svědky evangelia; vzdávejme chválu Bohu a modleme se, aby se v tomto národě víra nepřestala obnovovat a přinášet plody.

Srdečně zdravím také poutníky španělského jazyka, kteří přišli do Říma účastnit se radostně svatořečení nových svatých, zvláště sestry Bonifacie Rodriguez de Castro. Vedle přítomných arcibiskupů a biskupů, zdravím oficiální delegace, věřící a duchovní následovníku dnešních světců, zejména Sestry sv. Josefa, které se mohli radovat z toho, že všeobecná církev uznala svatost jejich zakladatele. Příklad a přímluva těchto zářivých postav ať povzbudí všechny k obnově jejich nasazení, aby svoji víru v Krista celým srdcem žili a dosvědčovali v různých oblastech společnosti.

Obraťme se nyní v modlitbě k Panně Marii, která vede Kristovy učedníky cestou svatosti. Její přímluvě svěřme také Den reflexí, dialogu a modlitby za pokoj a spravedlnost ve světě, tedy pouť do Assisi, kterou před 25 lety svolal bl. Jan Pavel II.

Přeložil Milan Glaser

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.