Kalendář papežských liturgií od listopadu 2011 do ledna 2012

25.11.2011 

Papežský ceremoniář Mons. Guido Marini dnes zveřejnil program bohoslužeb, které bude celebrovat Svatý otec následující měsíc a v lednu příštího roku.

Slavnost Panny Marie, počaté bez poskvrny prvotního hříchu (8.12.), oslaví Benedikt XVI. u mariánského sloupu na Španělském náměstí v Římě.

Na třetí neděli adventní (11.12.) je plánována pastorační návštěva římské farnosti “Santa Maria delle Grazie”.

V pondělí 12. prosince na svátek Panny Marie Guadalupské bude Svatý otec sloužit mši svatou pro Latinskou Ameriku v bazilice Sv. Petra. O tři dny později, 15. 12., se rovněž ve Vatikánské bazilice sejde k modlitbě nešpor se studenty římských univerzit.

V sobotu 24. prosince bude Svatý otec sloužit od deseti hodin večer vigilii Narození Páně ve svatopetrské bazilice a na Boží hod vánoční udělí papežské požehnání Urbi et Orbi - Městu a světu. Poslední lednový den bude Benedikt XVI. ve Vatikánské bazilice předsedat děkovným nešporám za uplynulý rok, na jejichž závěr zazní slavné Te Deum.

První den nového roku, o slavnosti Matky Boží, Panny Marie, která je zároveň XLV. Světovým dnem míru, bude Svatý otec sloužit mši svatou v bazilice Sv. Petra.

V pátek 6. ledna o slavnosti Zjevení Páně je rovněž ve Vatikánské bazilice na programu mše sv. od 9.30 hodin.

Na svátek Křtu Páně, v neděli 8. ledna 2012, Svatý otec pokřtí několik dětí v Sixtínské kapli. Ve středu 25. ledna na slavnost Obrácení sv. Pavla bude Benedikt XVI. předsedat modlitbě nešpor v Bazilice sv. Pavla za hradbami.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.