Všem z celého srdce děkuji

26.10.2003 

Vzdávám díky Bohu za 25 let ve službě církve

1. V mé duši jsou ještě živé silné dojmy, které jsem zakoušel v těchto dnech, v nichž se kolem mne shromáždilo tolik osob u příležitosti 25. výročí pontifikátu. Znovu vzdávám díky především Bohu, bohatému milosrdenstvím, za těchto 25 let apoštolské funkce ve službě církve. Rád bych pak vyjádřil svoji hlubokou vděčnost bratřím kardinálům, partiarchům a biskupům, kteří se chtěli účastnit v tak velkém počtu tohoto jubilea, vydávajíce také tímto způsobem svědectví o svém upřímném společenství s Petrovým stolcem. Děkuji také hlavám států a vládním představitelům tolika zemí, kteří mi osobně blahopřáli.

Hluboký dík pak posílám kněžím, zasvěceným osobám, všem věřícím, kteří se se mnou duchovně spojili blahopřáním a cenným darem modlitby. Myslím zvláště na nemocné, kteří mi byli blízcí obětí svých utrpení.

Nechyběla ani svědectví od křesťanů jiných vyznání, jakož i příslušníků jiných náboženství. Všem z celého srdce děkuji.

2. Prosím Pána, aby vám, milovaní bratři a sestry, odplatil za lásku a podporu, kterou jste mi projevili. Znovu svěřuji svůj život i svou službu Panně Marii, Matce Vykupitele a Matce církve. Jí opakují se synovskou odevzdaností: Totus tuus! (Celý tvůj!)

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.