Vatikánská delegace jednala o normalizaci vztahů s Vietnamem

3.5.2004 

Z návštěvy Vietnamu se vrátila delegace Svatého stolce, vedená podsekretářem Vatikánské sekce pro vztahy se státy, prelátem Piero Prolinem. Během týdenního pobytu se delegace setkala s předsedou a členy Stále rady vietnamského episkopátu a s biskupy provincie Hanoi.

V komuniké, vydaném dnes ve Vatikánu, je řeč o pozitivní atmosféře rozhovorů vedených s předsednictvem Úřadu pro náboženská vyznání. Týkaly se činnosti katolické církve ve Vietnamu. Delegace se kromě toho setkala s viceministrem zahraničních věcí a s místopředsedou Komise pro zahraniční věci ústředního výboru komunistické strany Vietnamu. Mimo jiné se hovořilo o normalizaci vztahů mezi Svatým Stolcem a Vietnamem.

Delegace navštívila také diecéze Xuan Loc a Ban Me Thuot. V komuniké se podotýká, že při společném slavení eucharistii věřící projevovali svou věrnost a lásku ke Svatému otci. Vatikánská delegace se setkala také s představiteli lokálních vlád. V Hanoii a v Ho-či-minově městě došlo také k dalším setkáním církevního charakteru ? čteme v dnes zveřejněném prohlášení.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.