Program návštěvy Benedikta XVI. v Miláně

15.5.2012 

Tiskové středisko Svatého stolce dnes zveřejnilo oficiální program cesty Benedikta XVI. do milánské arcidiecéze u příležitosti sedmého Světového setkání rodin (1.-3.6.2012).
Svatý otec přistane v pátek 1. června v 17 hodin na milánském letišti Linate, odkud odjede na centrální náměstí Piazza Duomo. Zde pozdraví obyvatele lombardské metropole. Den uzavře koncert v milánské La Scale k poctě Svatého otce (od 19,30 hod.), na kterém budou přítomny také oficiální delegace Světového setkání rodin. Na závěr koncertu se Benedikt XVI. obrátí k přítomným s promluvou.

Sobotu 2. června zahájí soukromá mše sv. na milánském arcibiskupství. V deset hodin dopoledne Svatý otec povede meditaci, spojenou s uctěním ostatků sv. Karla Boromejského, v milánské katedrále Narození Panny Marie. V 11,15 se setká s biřmovanci na stadionu „Meazza“ ve čtvrti San Siro. Benedikt XVI. k mladým lidem promluví a v závěru se s nimi pomodlí polední modlitbu Anděl Páně. Odpolední program zahrnuje setkání s představiteli státní správy a politického života v sídle milánského arcibiskupa (17 hod.). V půl deváté večer Benedikt XVI. vyslechne svědectví účastníků Světového setkání rodin v regionálním parku Bresso. Tato rozlehlá zelená plocha leží na severní periferii Milána.

Svatý otec pozdraví shromážděné rodiny a vrátí se k nim v neděli 3. června dopoledne (10 hodin) ke společnému slavení eucharistické liturgie. Mši svatou zakončí modlitba Anděl Páně. Po obědě s kardinály, biskupy a zástupci rodin na milánském arcibiskupství Svatý otec tamtéž pozdraví organizátory apoštolské cesty a Světového setkání rodin společně s členy nadace Rodiny 2012. Odlet do Říma je plánován na 17,30; s přistáním na římském letišti Ciampino o hodinu později.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.