Nádvoří národů v Assisi

5.10.2012 

Město sv. Františka hostí dnes a zítra další italskou etapu Nádvoří národů, nazvanou „Ten neznámý Bůh. Dialog mezi věřícími a nevěřícími.“ Iniciátorem je Papežská rady pro kulturu, místní fratiškáni a Sdružení Oicos reflexe. Akci zahájí dnes v 17 hodin prezident italské republiky, Giorgio Napolitano a kardinál Gianfranco Ravasi. Jak řekl našemu rozhlasu tiskový mluvčí Konventu z Assisi, o. Enzo Fortunato, jde o to nabídnout společnosti jiný obraz než poskytují rozhádaní oponenti, ukázat, že rozhovor mezi lidmi s různým názorem je možný:

Chceme způsobit zdravý rozruch, abychom mohli říct národu: existuje něco víc než jen gossip a povrchnost. Jsou tu lidé, kteří myslí, pracují a snaží se předložit své myšlenky k růstu člověka. K této konfrontaci nedochází mezi militantními věřícími a nevěřícími, kteří chtějí prosadit svou ideu, nýbrž mezi lidmi, kteří s čistým srdcem a myslí chtějí vést dialog a otevřít se druhému.

Na devíti setkáních Nádvoří pohanů v Assisi vystoupí čtyřicítka mluvčích, reprezentantů světa kultury a různých spiritualit.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.