Kardinál Sarah pokračuje ve zvláštní misi na Blízkém východě

8.11.2012 

Druhým dnem pokračuje návštěva zvláštního vyslance Svatého otce na Blízký východ. Kardinála Roberta Saraha po jeho včerejším příjezdu přijal libanonský prezident Michel Suleiman. Poté se předseda Papežské rady Cor Unum zúčastnil pravidelného měsíčního zasedání maronitských biskupů a setkal se patriarchou arménské katolické církve, Nersesem Bedrosem XIX. Tarmounim. Následovala také neplánovaná návštěva damašského patriarchy pravoslavné církve. Jedenadevadesátiletý patriarcha Ignatius je v současné době hospitalizován v bejrútské nemocnici na kontrolních vyšetřeních. Tlumočil kardinálu Sarahovi svou radost nad iniciativou Svatého otce. Požádal také o duchovní blízkost a spolupráci obou církví, zejména v těchto „těžkých dobách“.

Dnešek strávil africký kardinál v uprchlických táborech na severovýchodě země. Na zítřek je plánováno setkání katolických charitativních organizací, jehož cílem je koordinovat humanitární práci v oblasti Blízkého východu.
Dění na Blízkém východě sleduje Svatý stolec s mimořádnou pozorností. Benedikt XVI. v této souvislosti přijal v těchto dnech několik vatikánských diplomatů, kteří v oblasti působí. Dnes dopoledne to byli nunciové v Jeruzalémě, Palestině a Egyptě. Nedávná soukromá audience patřila nunciovi v Damašku.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.