Otec Josef Koláček převzal Cenu města Brna

23.1.2013 

O. Josef Koláček SJ včera převzal z rukou primátora Romana Onderky Cenu města Brna v oboru žurnalistika a publicistika. Jak čteme na oficiálních webových stránkách magistrátu, cena udělovaná od roku 1993 náleží vědcům, odborníkům, umělcům a sportovcům, jejichž celoživotní úspěšné působení je spjato s městem Brnem. Včera k jejím laureátům kromě dlouholetého šéfredaktora české sekce Vatikánského rozhlasu dále přibyli vědec a manažer Radimír Vrba (v oboru technický pokrok), vědec-stibolog Radan Květ (v oboru přírodní vědy), sociolog Ivo Možný (v oboru společenské vědy), architekt Miroslav Spurný (v oboru architektura a urbanismus), šperkař Jiří Drlík (v oboru užité umění), malířka Zdena Höhmová (v oboru výtvarné umění), trumpetista Jan Slabák (v oboru hudba), literární vědec Viktor Kudělka (v oboru literární činnost), herečka Jana Hlaváčková (v oboru dramatické umění), sportovci Jindřich a Jan Pospíšilovi (v oboru sport), vědec a pedagog Eduard Schmidt (v oboru výchova a vzdělávání) a bývalý primátor Poznaně Ryszard Grobelny (v oboru mezinárodní spolupráce města Brna).

„Pokaždé je velmi těžké vybrat z nominovaných osobností toho jediného, který byl ve svém oboru natolik úspěšný, aby se stal laureátem Ceny města Brna. Mé díky proto patří všem, kteří naše město proslavili a odvedli pro ně to nejlepší,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Komise pro udělení Ceny města Brna, jejímiž členy jsou zástupci vedení města, představitelé vysokých škol a brněnských kulturních institucí, tentokrát vybírala z 55 návrhů 43 osobností, třech dvojic a jednoho kolektivu. O udělení ceny rozhodlo Zastupitelstvo města Brna na prosincovém zasedání. V oboru hospodářský pokrok nebyla tentokrát cena udělena, uvádí se v oficiální zprávě.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.