Diplomatická služba v církvi je pokračováním poslání apoštolů

29.5.2004 

Svatý otec dnes přijal studenty Papežské církevní akademie, v čele s jejím ředitelem, mons. Josto Mullor Garcíou. Instituci založil Papež Klement XI. roku 1701 a jejím cílem je připravovat mladé kněze na působení v diplomatických službách Svatého Stolce.
Jan Pavel II. ve svém projevu k budoucím církevním diplomatům zdůraznil, že jejich poslání navazuje na činnost apoštolů, kteří po přijetí Ducha svatého vyšli z Jeruzaléma, aby hlásali Radostnou Zprávu.

?Během staletí byla evangelizace konfrontována s různými kulturami a zejména v poslední době vede rovněž dialog s národními a mezinárodními občanskými institucemi... Podobné mise vyžadují schopnost dialogu, znalost různých národů a jejich kulturních a náboženských zvyklostí i jejich legitimních očekávání.?

Svatý otec dále zdůraznil nutnost adekvátní teologické a pastorační formace a především zralé oddanosti Kristu. ?... buďte svědky pokoje a lásky, kamkoli vás Boží Prozřetelnost povede.? ? uzavřel papež svůj projev ke studentům Papežské církevní akademie.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.